İçeriğe geç

Oto Çekici Kurtarıcı İşi Yapılır mı ?

    Günümüzde Oto Çekici Kurtarıcı İşi Yapılır Mı ? Hakkında çok soru gelmektedir. İnsanlar bir yerde maaşlı çalışmaktansa , kendi işimin patronu olurum düşüncesiyle Oto Kurtarıcı İşi yapmayı düşünmektedir. Dışardan bakıldığında her ne kadar kolay gibi görünse de , bir çok iş gibi bu işte de zorluklar ve karşılaşılabilecek problemler bulunmaktadır.

    Öncelikle bu iş gerçekten sabır gerektiren bir iştir. Bazen günlerce iş olmazken , bazen başınızı kaşıyacak vaktiniz olmayabilir. Gecesi , gündüzü yoktur. Hangi saatte , nerede iş geleceği belli olmaz. Tam uykuya daldığınızda uykunuzun en güzel yerinde , bazen en güzel anlarınızda. Bu işi yapmak istiyorsanız öncelikle bunu göz önünde bulundurmanız gerekir. Bunun dışında bazı riskler bulunmaktadır. Sonuçta bir mal taşıyorsunuz ve bu taşıdığınız araç düşük fiyatlı bir araç olabileceği gibi , yüksek fiyatlı süper lüks bir otomobil de olabilir. Taşıma sırasında meydana gelebilecek hasarlar size pahalıya patlayabilir. Merak ettiğiniz bir diğer şey muhakkak ne kadar kazanacağınızdır. Diğer değinmemiz gereken konu ise maliyetler. Yazımızın devamında maliyetler ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Oto Çekici Kurtarıcı Maliyetler

    Oto Kurtarıcı Maliyetleri ile ilgili bir çok kalem bulunmaktadır. Bunları sıralamak gerekirse şirket açılış maliyetleri , yetki belgeleri maliyetleri , kasko- sigorta maliyetleri , oto kurtarıcı taşıt satın alma maliyeti , bakım maliyetleri , kullanılacak ekipmanlar gibi maliyetler bulunmaktadır. Bu maliyetleri detaylı bir şekilde alt başlıklar halinde inceleyeceğiz.

    1.Şirket Açılış Maliyeti

    Oto Çekici Kurtarıcı işi yapmak için öncelikli olarak bir şirket açılışı yapmanız gerekecek. Bir muhasebeci ile anlaşıp hem şirketinizin açılışının yapılmasını , hem de gerekli kayıtların tutulmasını sağlayabilirsiniz. Şirket türüne muhasebeciniz ile birlikte karar verip çok kısa süre içerisinde internet vergi dairesi üzerinden açılışını sağlayabilirsiniz.

    2.Oto Çekici Kurtarıcı Satın Alma Maliyeti

    Çalışmayı düşündüğünüz araç türüne göre satın alma maliyeti de değişecektir. İkinci el bir taşıt satın almayı düşündüğünüzde , size sorun çıkarmayacak bir araç almak isterseniz minimum 2024 yılı fiyatlarına göre minimum 20.000$ gibi bir bütçe ayırmanız gerekmektedir. Nasıl bir araç alacağınıza karar  vermek için Oto Çekici ve Kurtarıcı Türleri başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

    3.Oto Çekici Kurtarıcı Yetki Belgeleri Maliyeti

    Oto Çekici Kurtarıcı yetki belgeleri taşıt için gerekli yetki belgeler ve şahıs için gerekli belgeler olmak üzere farklılık gösterir. Öncelikle taşıt için gerekli belgelere sahip olmanız gerekir. Bunlar ; her araçta zorunlu olması gereken trafik sigortası , yük taşımanız için gerekli olan K1Ö ( Özel Amaçlı Taşıt Yetki Belgesi ) , Taşıt Kartı ( Taşıt Kartı K1Ö yetki belgesi aldıktan sonra her aracınız için ayrı ayrı kayıt ettirilir ) , Yük Taşıma Sigortası ( Yaptırmak zorunlu değil fakat hem taşıdığınız araç sahibini , hem sizi korur ) ve Kasko. 

    Oto Kurtarıcı işini yapacak olan kişi yani Oto Çekiciyi sürecek olan şöför için de bazı evraklar gereklidir. Bu evrakların başında herkesin bileceği gibi Ehliyet gelmektedir. Ehliyet sınıfı araç türüne göre değişiklik gösterir. Ehliyet haricinde kullandığınız ticari amaçlı yük taşıma taşıtı olduğu için SRC4 ( Yurtiçi Eşya ve Kargo Taşımacılığı ) belgesi ve son olarak sürücü davranışlarını denetleyen Psikoteknik belgesi bulundurmanız gerekmektedir.

    4.Araç Bakım Maliyetleri

    Bakım maliyetleri aracınızın yaptığı Km ile alakalı olduğu için net birşey söylememiz mümkün olmaz fakat , en sık karşılaşılan kalemler yağ bakımı maliyetleri , lastik maliyetleri , ön takım ve balata maliyetleri ve ağır bakım maliyetleri olarak söylenebilir. Eğer aracınızın bakımlarını zamanında yaptırmazsanız arıza sebebiyle ekstra bir çok onarım maliyetine katlanmanız gerekebilir. Bu sebeple araç bakımı yaptırmak oldukça önemlidir.

    5.Ekipman Maliyeti

    Oto Çekici işi yapmak istiyorsanız yanınızda bulunması gereken bazı ekipmanlar vardır. Bu ekipmanlar genel olarak yükleme yardımcıları halatlar , yol güvenliği için kuka , araçları yüklemenize yardımcı olacak halat ve takozlar , tekeri dönmeyen araçlar için teker aparatları , araç yüklendikten sonra kasaya bağlamanıza gerekli olacak spanzetler ve çeki demiri olarak sıralanabilir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Ara